Korona profiteri

Mnogo je ljudi i tvrtki koje u ovo nemilo doba pokazuju hvale vrijednu empatiju prema svojim sugrađanima, pogotovo onim slabijima i nemoćnima. No, ima i onih koji pokušavaju i uspijevaju iskoristiti ovu krizu za svoje prljave i neprimjerene koristi. Navest ću dva slučaja iz osobnog iskustva.

Prvi je http://oopg-mladjan.hr/ koji nudi dostavu Fuji jabuka. Ljubitelj sam tih jabuka pa me obradovala mogućnost da ih jednostavno nabavim preko tog opg-a. Htio sam naručiti 3-4 kg, ali dostavljaju samo 10 kg i više. To mi se činilo u redu pa sam naručio 10 kg po 10 kn/kg. I jabuke su stigle. Prvi dojam, pri preuzimanju, bio je da nikada nisam vidio tako malene Fuji jabuke. No, kada sam ih u miru svojega doma bolje pogledao (a dostavljač već bijaše otišao) slijedila su još gora iznenađenja. Ispod prvoga sloja malih i već dosta smežuranih Fujija nalazile su se još lošije oštećene, gnjile i mnoge ne-Fuji jabuke. Sve u svemu, pola sam bacio a pola ću možda iskoristiti za kompot, ako i njih ne bacim. Dakle, http://oopg-mladjan.hr/ nula bodova.

Drugi je primjer mnogo gori. Supruga mi je preko https://kupibrzo.hr/ naručila paket malih maramica natopljenih alkoholom (nešto slično onima za čišćenje naočala). Došao je pristojni mladi dostavljač i predao mi pred kućom paket u kuverti s računom od 177,4o kn koji sam pristojno platio. Kada sam u stanu otvorio paket šokirao sam se ugledavši ovo:

Hb025660df9724b57b1ea56c7771d5e71W.jpg

Ne budi lijen našao sam taj artikl na internetu

https://www.alibaba.com/product-detail/In-Stock-Ce-Disinfection-Alcohol-Sanitary_62507527810.html?spm=a2700.7724857.normalList.13.242e3c16bWojBp&s=p&fullFirstScreen=true

i ustanovio da sam 100 takvih paketa mogao dobiti za cca 200 kn. Naravno, tvrtka https://kupibrzo.hr/ dobiva ih još jeftinije jer (kao što vidite na site-u) cijena je za veće količine “negotiable”.

Dakle https://kupibrzo.hr/ nema proviziju 50%, 100% ili 1000% nego 10000%. Vjerujem da je to čak utuživo.

Da zaključim, http://oopg-mladjan.hr/ su sitni prevaranti, ali https://kupibrzo.hr/ su pravi banditi koji mi se doslovno gade.

O autoru zsikic

https://www.fsb.unizg.hr/matematika/sikic/
Ovaj unos je objavljen u korona virus. Bookmarkirajte stalnu vezu.

2 odgovora na Korona profiteri

  1. Ivica Gusic napisao:

    to su bile fuj jabuke a ne fuji jabuke

Komentiraj

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s